PODPROGRAM 2018 – efekty

Lip 18, 2019

  1. Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Malczycach przy współpracy z dolnośląskim Bankiem Żywności we Wrocławiu realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2018 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie wrzesień 2018 – czerwiec 2019.
  2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatne artykuły spożywcze:
  • warzywa i owoce (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe)
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryz biały, kasza gryczana, herbatniki maślane)
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający)
  • mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju)
  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy)
  • tłuszcze (olej rzepakowy)
  • dania gotowe ( gołąbki w sosie pomidorowym)
  1. Pomoc żywnościowa trafiła do 184 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa dolnośląskiego, gminy Malczyce
  2. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
  • 8,222 ton żywności
  • 966 paczek żywnościowych
  1. W ramach podprogramu 2018 dla 34 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 2 warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszących:
  • warsztaty dietetyczne – dla 15 uczestników
  • warsztaty kulinarne – dla 19 uczestników
Share This